آشنایی با محیط وردپرس

مطلبی دیگر از سایت ببینم : وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متن باز (CMS) آنلاین و منبع باز مبتنی بر PHP و MySQL است. با شروع به عنوان یک پلتفرم وبلاگ نویسی، وردپرس به محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا در سطح جهان تبدیل شده است، و بیش از 40٪ از تمام وب سایت ها را […]

مطلبی دیگر از سایت ببینم : وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متن باز (CMS) آنلاین و منبع باز مبتنی بر PHP و MySQL است. با شروع به عنوان یک پلتفرم وبلاگ نویسی، وردپرس به محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا در سطح جهان تبدیل شده است، و بیش از 40٪ از تمام وب سایت ها را قدرت می دهد و با 60٪ سهم بر بازار CMS تسلط دارد.

در این آموزش وردپرس، همه چیزهایی را که برای شروع نیاز دارید پیدا خواهید کرد. از نصب تا تهیه نسخه پشتیبان – ما منابعی را برای شما در اختیار داریم تا بدانید وردپرس چیست و چگونه از آن استفاده کنید.

مطمئن شوید که جدیدترین آموزش های وردپرس ما را در انتهای این مقاله بررسی کنید.

 

مبانی وردپرس

وردپرس به‌ عنوان یک سیستم مدیریت محتوا، برنامه‌ای برای ایجاد، اصلاح و انتشار محتوای دیجیتال – به صورت فردی یا گروهی است. علاوه بر این، وردپرس از قالب بندی متن های مختلف، تصاویر، ویدئوها و کدهای سفارشی پشتیبانی می کند و امکان ایجاد محتوای جامع و جذاب را فراهم می کند.

دو نوع وردپرس وجود دارد – WordPress.org خود میزبان و WordPress.com میزبانی شده.

آنچه بین این دو پلتفرم متفاوت است، میزبان است. با استفاده از خود میزبانی WordPress.org، می توانید نرم افزار وردپرس را دانلود کرده و آن را در هاست مدیریت شده وردپرس مانند هاستینگر میزبانی کنید.

از طرف دیگر WordPress.com یک راه حل میزبانی شده است که به شما امکان می دهد یک سایت وردپرسی را به صورت رایگان ایجاد کنید. با این حال، این راه حل کمتر انعطاف پذیر است و تبلیغات در سایت نشان داده می شود مگر اینکه یک طرح پولی خریداری کنید.

این آموزش وردپرس بر روی نسخه خود میزبان تمرکز خواهد کرد.

 

نصب وردپرس

 

اولین قدم انتخاب میزبانی وب است. ارائه دهندگان و برنامه های میزبانی زیادی در دسترس هستند، اما باید به دنبال یکی از موارد مورد نیاز سیستم وردپرس زیر باشید:

  • PHP نسخه 7.4 یا بالاتر
    MySQ  نسخه 5.7 یا بالاتر یا MariaDB نسخه 10.4 یا بالاتر
  • پشتیبانی از HTTPS

امروزه اکثر میزبان های وب از همه اینها پشتیبانی می کنند. به علاوه، نصب کننده های خودکار اغلب برای تسهیل فرآیند نصب و راه اندازی یک وب سایت وردپرس در دسترس هستند.

 

در اینجا چند راه برای نصب وردپرس وجود دارد:

  • با استفاده از hPanel Auto-Installer. هنگامی که یک برنامه هاستینگ هاستینگ راه اندازی می کنید، می توانید از جادوگر onboarding برای راه اندازی وردپرس استفاده کنید. از طرف دیگر، از نصب کننده خودکار hPanel استفاده کنید.
  • با استفاده از قالب هاستینگر وی پی اس اگر برنامه VPS دارید، قالب VPS هاستینگر می تواند به شما کمک کند تا وردپرس و سیستم عامل سرور را بدون استفاده از خط فرمان به راحتی راه اندازی کنید.
  • نصب وردپرس به صورت دستی به عنوان یک جایگزین، وردپرس را به صورت دستی با دانلود فایل ها از WordPress.org و استخراج آنها در پوشه public_html نصب کنید. توجه داشته باشید که باید به صورت دستی یک پایگاه داده وردپرس را برای وب سایت راه اندازی کنید.

نصب قالب های وردپرس

 

تم های وردپرس بر ظاهر و عملکردهای خاص سایت وردپرس شما تأثیر می گذارد. در حالی که برخی از آنها چند منظوره هستند و می توانند در هر وب سایتی مورد استفاده قرار گیرند، برخی دیگر برای مثال، قالب هایی برای تجارت الکترونیک یا وب سایت های نمونه کار با هدف ساخته شده و ویژگی دارند.

برای نصب قالب وردپرس، به بخش ظاهر، روی دکمه افزودن تم جدید کلیک کنید و بهترین تم های رایگان وردپرس را جستجو کنید. حتی می توانید تم ها را بر اساس ویژگی ها و رنگ ها فیلتر کنید.

 

 

آموزش وردپرس

 

ویژگی پیش‌نمایش به شما امکان می‌دهد با استفاده از موضوع انتخاب‌شده ببینید وب‌سایت چگونه به نظر می‌رسد. این می تواند شما را از نصب چندین تم جلوگیری کند تا بفهمید کدام یک با نیازهای شما مطابقت دارد. هنگامی که تصمیم گرفتید، روی Install کلیک کنید و سپس تم را فعال کنید.

 

 

آموزش وردپرس 2

 

اگر یک تم ممتاز را از یک پلتفرم شخص ثالث خریداری کرده اید، باید فایل های تم را به صورت دستی آپلود کنید.

به همان بخش Appearance دسترسی پیدا کنید، دکمه Upload Theme را فشار دهید و فایل .zip تم را انتخاب کنید. ممکن است چند دقیقه طول بکشد تا فرآیند آپلود کامل شود. پس از اتمام، تم را فعال کنید.

 

نصب افزونه های وردپرس

 

افزونه های وردپرس به شما امکان می دهند بدون هیچ کدنویسی ویژگی های جدیدی را به سایت وردپرس اضافه کنید. هزاران افزونه رایگان و پولی برای اهداف مختلف ساخته شده اند – از اشتراک گذاری رسانه های اجتماعی گرفته تا امنیت سایت.

اگر توصیه هایی می خواهید، لیست ما از بهترین افزونه های وردپرس در اینجا آمده است.

برای نصب یکی، به Plugins → Add New Plugin بروید و نام آن را در ویژگی جستجو وارد کنید. دکمه Install Now را بزنید و سپس افزونه را فعال کنید.

 

 

آموزش وردپرس 3

 

توجه داشته باشید که پلاگین های ممتاز وردپرس وجود دارند که نمی توانند از دایرکتوری رسمی افزونه وردپرس نصب شوند. اگر یک افزونه ممتاز را از یک بازار شخص ثالث خریداری کرده اید، باید آن را به صورت دستی در وردپرس آپلود کنید.

برای نصب یک افزونه پریمیوم، روی افزونه آپلود کلیک کنید. یک فایل آرشیو افزونه را برای آپلود و نصب انتخاب کنید. پس از اتمام کار، افزونه را فعال کنید.

اما به یاد داشته باشید – نصب افزونه های زیاد توصیه نمی شود، زیرا آنها می توانند تأثیر زیادی بر عملکرد سایت داشته باشند. فقط موارد ضروری را نصب کنید و مواردی را که استفاده نمی کنید حذف کنید.

 

انتشار محتوا

 

ایجاد یک وب سایت وردپرس شامل انتشار یک پست یا صفحه جدید است. صفحات عمدتاً برای محتوای ثابت و بدون تاریخ استفاده می‌شوند – تماس با ما یا درباره نمونه‌های خوبی از صفحات هستند.

از طرف دیگر، از پست های وردپرس برای انتشار محتوای حساس به زمان استفاده می شود و می توان آنها را دسته بندی، برچسب گذاری و بایگانی کرد.

ایجاد یک پست جدید

برای ایجاد یک پست جدید وردپرس، از نوار کناری سمت چپ داشبورد به مسیر Posts → Add New Post بروید یا گزینه New → Post را در نوار ابزار بالا انتخاب کنید.

یک صفحه ویرایش با ویژگی های مختلف ارسال به شما نمایش داده می شود. اولین قدم این است که عنوانی را برای پست وبلاگ خود وارد کنید.

 

 

آموزش وردپرس 4

 

در مرحله بعد، محتوای واقعی پست وبلاگ را با استفاده از بلوک های وردپرس وارد کنید. اگر می خواهید متن را قالب بندی کنید، از گزینه های نوار ابزار بلوک استفاده کنید.

پانل تنظیمات پست در سمت راست صفحه قرار دارد و هر بخش عملکرد خاصی را انجام می دهد:

  • خلاصه پست. وضعیت و نمایان بودن پست را تغییر دهید و آن را برنامه ریزی کنید. برای چسباندن پست وبلاگ، گزینه Stick to the top of blog را انتخاب کنید.
  • دسته بندی ها. در این کادر می‌توانید دسته پست را اضافه، حذف یا ویرایش کنید.
  • برچسب ها این کادر به شما کمک می کند تگ های جدید را سریع اضافه کنید.
  • تصویر شاخص. شما می توانید یک تصویر برجسته را اختصاص دهید که در بالای پست قابل مشاهده خواهد بود.

برای انتشار پست، روی دکمه انتشار در گوشه سمت راست بالای صفحه ویرایشگر کلیک کنید.

 

ایجاد یک صفحه جدید

 

ایجاد یک صفحه جدید شامل همان ویرایشگر بلوک است. بنابراین، فرآیند وارد کردن متن و قالب بندی مشابه ایجاد یک پست است. برای ایجاد یک صفحه وردپرس جدید، روی Pages → Add New کلیک کنید.

منوی صفحات دارای گزینه های Tags و Categories نیست. در عوض، بخشی به نام صفات صفحه دارد.

 

 

آموزش وردپرس 5

 

در این قسمت می توانید ترتیب صفحات را تغییر دهید و صفحات والد را تنظیم کنید.

 

بهینه سازی عملکرد وردپرس

 

همانطور که وب سایت وردپرس شما رشد می کند، تعداد متن، تصاویر، کد و سایر فایل های رسانه ای آن نیز افزایش می یابد. یک وب سایت بزرگتر زمان بیشتری برای بارگذاری نیاز دارد.

برای جلوگیری از این امر، باید مدتی روی بهینه سازی وردپرس سرمایه گذاری کنید. این تضمین می کند که صفحات شما به سرعت و کارآمد بارگیری می شوند و همچنین برای سئو وردپرس مفید است.

بهینه سازی وردپرس به لطف تعداد افزونه ها و سایر ابزارهای موجود، نسبتاً آسان است.

بهینه سازی تصاویر وردپرس

بهینه سازی تصویر یکی دیگر از کارهای مهم برای سریع کردن سایت وردپرس شما است. به طور کلی، دو مشکل اصلی می تواند باعث کند بارگذاری تصاویر شود:

  • استفاده از تصاویر خیلی بزرگ یک تصویر بیش از حد بزرگ باعث بارگذاری اضافی می شود.
  • تصاویر به طور کامل فشرده نشده اند. تصاویر با کیفیت بالا فضای بیشتری را اشغال می کنند. در بیشتر موارد، می توانید آنها را فشرده کنید تا حجم فایل را کاهش دهید و در عین حال سطح کیفیت قابل قبولی را حفظ کنید.

اگر به تصاویر با وضوح بالا در وب سایت خود نیاز ندارید، قبل از آپلود در وردپرس اندازه آنها را تغییر دهید – همچنین می توانید از یک افزونه بهینه سازی تصویر برای فشرده سازی آنها استفاده کنید.

فعال کردن فشرده سازی GZIP برای وردپرس

فعال کردن فشرده سازی GZIP برای یک وب سایت وردپرس یک راه عالی برای افزایش سرعت و عملکرد است. به طور خلاصه، با یافتن رشته های مشابه در یک فایل متنی و جایگزینی موقت آنها کار می کند و در نتیجه اندازه فایل کوچکتر می شود.

فایل های HTML و CSS دارای متن ها و فاصله های تکراری زیادی هستند که فشرده سازیGZIP را بسیار موثر می کند. به طور کلی، می تواند اندازه صفحه وردپرس را تا 50-70٪ کاهش دهد.

چیزی که باید به خاطر داشته باشید این است که فشرده سازی GZIP ممکن است کمی استفاده از CPU را افزایش دهد. اگر مشکلی نیست، این یک راه عالی برای بهینه سازی سایت وردپرس شما است.

 

استفاده از شبکه تحویل محتوا

راه‌اندازی یک شبکه تحویل محتوا (CDN) با ذخیره‌سازی محتوا در چندین مرکز داده در سراسر جهان، سرعت وردپرس را افزایش می‌دهد.

هنگامی که یک بازدیدکننده وارد سایت شما می شود، محتوا توسط نزدیکترین مرکز داده تحویل داده می شود و در نتیجه تجربه جلویی بهتری را به همراه خواهد داشت.

هاستینگر یک CDN داخلی را روی برنامه های میزبانی انتخابی با سرورهای موجود در شش کشور از جمله ایالات متحده، فرانسه، برزیل و هند ارائه می دهد. شما به راحتی می توانید آن را از hPanel فعال کنید و می تواند عملکرد وب سایت شما را تا 40 درصد بهبود بخشد.

CDN ها همچنین با افزونه های کش وردپرس عالی کار می کنند و ابزارهای رایگانی برای شروع کار شما وجود دارد.

استفاده از افزونه های ذخیره وردپرس

افزونه های کش وردپرس به جای بارگیری همه اسکریپت های PHP هر بار که شخصی سایت شما را رفرش می کند یا دوباره وارد می شود، یک نسخه ثابت از وب سایت شما ایجاد و ارائه می دهد.

به عنوان مثال، هنگامی که به یک سایت پربازدید دسترسی پیدا می کنید، مرورگر شما بخشی از محتوای ثابت آن را در حافظه پنهان خود خواهد داشت.

در نتیجه مرورگر باید فایل ها و اطلاعات کمتری را از سرور درخواست کند که در نهایت منجر به بارگذاری سریعتر می شود.

 

در اینجا تعدادی از محبوب ترین افزونه های کش وردپرس آورده شده است:

فعال کردن Lazy Loading

به طور کلی، هنگامی که یک صفحه وب باز می شود، تمام محتوا فورا بارگذاری می شود. با استفاده از بارگذاری تنبل وردپرس، می توان مقدار دهی اولیه برخی از اشیاء را تا زمانی که نیاز باشد به تأخیر انداخت.

رایج ترین روش نمایش تصاویر تنها زمانی است که از دید بازدیدکننده قابل مشاهده باشند.

تنها کاری که برای استفاده از این تکنیک باید انجام دهید این است که افزونه ای مانند LazyLoad را نصب و فعال کنید.

به تعویق انداختن تجزیه جاوا اسکریپت در وردپرس

اکثر تم ها، پلاگین ها و افزونه های رسانه های اجتماعی از جاوا اسکریپت زیادی استفاده می کنند که به طور پیش فرض ابتدا در هنگام دسترسی به یک سایت بارگذاری می شود. این باعث می شود HTML و سایر محتوای بصری فقط پس از بارگیری جاوا اسکریپت ظاهر شوند.

می‌توانید تجزیه جاوا اسکریپت را در وردپرس به تعویق بیندازید تا عناصر بصری سریع‌تر ظاهر شوند، در حالی که سایر محتوایی که از جاوا اسکریپت استفاده می‌کنند پس از آن بارگذاری می‌شوند.

 

ایمن نگه داشتن وردپرس

 

از آنجایی که میلیون ها وب سایت از وردپرس استفاده می کنند، به یک هدف محبوب برای مهاجمان تبدیل شده است.

با این حال، اقدامات زیادی وجود دارد که می توانید برای محافظت از سایت خود در برابر هک و سایر فعالیت های مخرب انجام دهید.

به روز نگه داشتن وردپرس

یکی از مهم ترین عوامل در ایمن سازی سایت شما استفاده از آخرین نسخه وردپرس و به روز رسانی همیشه تم ها و افزونه ها است.

بیشتر به‌روزرسانی‌ها شامل ترفندهای امنیتی و رفع آسیب‌پذیری‌ها هستند که از سایت‌ها در برابر سوءاستفاده‌های احتمالی محافظت می‌کنند. یک روش رایج در میان هکرها استفاده از سایت هایی است که نسخه قدیمی وردپرس را با آسیب پذیری شناخته شده اجرا می کنند.

در برخی موارد، وب سایت با انتشار نسخه جدید وردپرس به طور خودکار به روز می شود. با این حال، ممکن است همیشه کار نکند، یا ممکن است این ویژگی در برخی از هاست ها خاموش شود تا از خطاهای ناخواسته جلوگیری شود.

هنگامی که نسخه جدید وردپرس وارد می شود، یک اعلان در بالای داشبورد وردپرس شما نشان داده می شود. همچنین می‌توانید با رفتن به داشبورد → به‌روزرسانی‌ها، تم‌ها و افزونه‌های خود را به‌روزرسانی کنید.

 

 

آموزش وردپرس 6

 

پشتیبان گیری از وردپرس

تهیه نسخه پشتیبان از وردپرس یک کار بسیار مهم است. امنیت را افزایش می دهد و در صورت بروز خطاها یا مشکلات غیرمنتظره، راه مطمئنی برای بازیابی سایت شما ارائه می دهد.

می توانید به صورت دستی یک نسخه پشتیبان تهیه کنید یا از ابزارهای اتوماسیون استفاده کنید. فرآیند دستی شامل دانلود فایل ها و پایگاه داده MySQL سایت وردپرس است.

با این حال، اگر تعداد زیادی پست جدید وردپرس ایجاد کنید و تغییراتی ایجاد کنید یا چندین وب سایت مختلف را مدیریت کنید، دانلود همه چیز به صورت دستی می تواند دردسرساز شود.

علاوه بر این، اکثر ارائه دهندگان میزبانی، پشتیبان گیری خودکار حساب را ارائه می دهند. به عنوان یک اقدام امنیتی اضافی، می توانید از افزونه های وردپرس برای خودکارسازی پشتیبان گیری ماهانه، هفتگی یا حتی روزانه استفاده کنید.

آنها در وقت شما صرفه جویی می کنند و به شما امکان می دهند فایل های پشتیبان وردپرس و پایگاه داده را در یک مکان راه دور ذخیره کنید.

استفاده از نام کاربری و رمز عبور منحصر به فرد

در حالی که admin نام کاربری است که به طور پیش فرض در تمام نصب های وردپرس تنظیم شده است، حفظ آن می تواند سایت شما را بسیار آسیب پذیر کند. آن را تغییر دهید تا یک لایه امنیتی اضافی به اعتبارنامه ورود خود اضافه کنید.

همچنین، هنگام تنظیم رمز عبور، اعداد، حروف بزرگ و نمادهای خاص را درج کنید. اگر در پیگیری همه آنها مشکل دارید، می توانید از ابزارهایی مانند 1Password برای ذخیره آنها استفاده کنید.

این مشکل از به خاطر سپردن همه رمزهای عبور مختلف را نجات می دهد و به شما کمک می کند تا به الزامات دشواری رمز عبور پایبند باشید.

 

اشکال زدایی وردپرس

 

گاهی اوقات با خطاهایی در وردپرس مواجه می شوید و باید خودتان آنها را عیب یابی کنید. اینها می توانند از کدهای خطای HTML تا صفحه سفید مرگ متغیر باشند.

هنگامی که این خطاها رخ می دهد، باید وردپرس را دیباگ کنید. اشکال زدایی به معنای شناسایی و حذف باگ ها یا خطاهای نصب وردپرس شماست.

برای آسان‌تر کردن این کار، چند مرحله را باید دنبال کنید:

  • WP-DEBUG را فعال کنید. WP-DEBUG یک ویژگی بومی وردپرس است که علت اصلی هر خطا را شناسایی می کند. گاهی اوقات غیرفعال می شود زیرا می تواند نشان دهد که خطا به همه بازدیدکنندگان کجاست. اما اگر به درستی انجام شود، WP-DEBUG باید با خیال راحت به شما در شناسایی خطا کمک کند.
  • ثبت خطای PHP را فعال کنید. همانطور که وردپرس روی PHP اجرا می‌شود، باید ثبت خطای PHP را فعال کنید تا ردیابی هر خطای رخ داده آسان‌تر شود.
  • از ابزار مرحله بندی استفاده کنید. هنگام تغییر کد در سایت وردپرس خود، توصیه می شود از یک سایت مرحله بندی استفاده کنید. بنابراین، هنگامی که خطایی رخ می دهد، می توانید کد را بدون تأثیرگذاری روی سایت زنده عیب یابی کنید.

 

به وردپرس مهاجرت کنید

 

اگر وب سایتی در پلتفرم دیگری دارید و می خواهید آن را به وردپرس منتقل کنید، چندین گزینه برای انتقال آن وجود دارد:

از وارد کننده وردپرس استفاده کنید. وردپرس دارای یک ابزار واردکننده بومی است که به شما امکان می دهد یک وب سایت را از دیگر پلتفرم های وبلاگ نویسی وارد کنید.
از افزونه های وارد کننده وردپرس استفاده کنید. اگر ابزار واردکننده بومی از پلتفرمی که در حال حاضر استفاده می کنید پشتیبانی نمی کند، به دنبال افزونه های واردکننده وردپرس باشید.
از سرویس مهاجرت رایگان هاستینگر استفاده کنید. اگر سایت وردپرس خود را در ارائه دهنده هاست دیگری میزبانی می کنید، ما فرآیند مهاجرت را برای شما انجام می دهیم.

 

تبدیل شدن به یک توسعه دهنده وردپرس

 

با تسلط وردپرس بر چشم انداز سیستم مدیریت محتوا، تقاضای دائمی برای توسعه دهندگان ماهر وجود دارد تا به کاربران در ساخت و گسترش وب سایت خود کمک کنند.

به عنوان یک توسعه دهنده وردپرس، می توانید تخصص خود را به یک تجارت سودآور تبدیل کنید یا دانش خود را آزادانه با جامعه به اشتراک بگذارید. در هر صورت، برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده وردپرس، باید دانش مهمی به دست آورید:

  • HTML. این بلوک ساختمانی اساسی تمام صفحات وب، از جمله سایت های وردپرس است. ساختار و محتوای یک صفحه وب مانند سرفصل ها، پاراگراف ها، تصاویر و لینک ها را تعریف می کند.
  • CSS. این پایه ای برای استایل و ارائه صفحات وب است. چیدمان، رنگ ها، فونت ها و سایر جنبه های بصری یک وب سایت را کنترل می کند.
  • PHP. به عنوان زبان برنامه نویسی سمت سرور که وردپرس را تقویت می کند، برای ایجاد صفحات وب پویا و تعاملی و توسعه تم ها، افزونه ها و قابلیت های سفارشی وردپرس ضروری است.
  • MySQL. وردپرس از این سیستم مدیریت پایگاه داده برای ذخیره داده ها مانند پست ها، صفحات، کاربران و تنظیمات استفاده می کند. درک اولیه MySQL به شما امکان می دهد مشکلات پایگاه داده را عیب یابی کنید، عملکرد وردپرس را بهینه کنید و عملکرد وردپرس را با استفاده از افزونه های سفارشی گسترش دهید.
  • REST API. ابزار قدرتمندی که به توسعه دهندگان اجازه می دهد با داده های وردپرس از برنامه های خارجی تعامل داشته باشند. برای ایجاد برنامه های موبایل، ادغام با سایر وب سایت ها و گسترش عملکرد وردپرس به روش های مختلف استفاده می شود.
  • جاوا اسکریپت. یک زبان برنامه نویسی سمت مشتری که تعامل و رفتار پویا را به صفحات وب از جمله سایت های وردپرس اضافه می کند. این انیمیشن ها، اعتبار سنجی فرم ها و تعاملات کاربر را ایجاد می کند.
  • AJAX. تکنیکی که به جاوا اسکریپت اجازه می‌دهد تا بدون بارگیری مجدد کل صفحه، درخواست‌های ناهمزمان را به سرور ارسال کند. این باعث ایجاد برنامه های کاربردی وب پاسخگوتر و کاربرپسندتر از جمله وب سایت های وردپرس می شود.

 

آخرین آموزش های وردپرس

 

در این آموزش وردپرس، اصول اولیه وردپرس، نحوه نصب تم ها و افزونه ها و سایر کارهایی که به عملکرد خوب وب سایت شما کمک می کند را مورد بحث قرار داده ایم. اگر می خواهید حتی بیشتر در مورد وردپرس بیاموزید، لیست جدیدترین آموزش های وردپرس ما را در زیر بررسی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *