سی پنل چیست

سی پنل چیست؟ به طور خلاصه، به شما کمک می کند میزبانی وب خود را از طریق یک داشبورد ساده و غیر فنی مدیریت کنید. این به شما امکان می دهد به ویژگی ها و پیکربندی های مهم میزبانی دسترسی داشته باشید که در غیر این صورت به دانش فنی نیاز دارند. بسیاری از هاست […]

سی پنل چیست؟

به طور خلاصه، به شما کمک می کند میزبانی وب خود را از طریق یک داشبورد ساده و غیر فنی مدیریت کنید. این به شما امکان می دهد به ویژگی ها و پیکربندی های مهم میزبانی دسترسی داشته باشید که در غیر این صورت به دانش فنی نیاز دارند.

بسیاری از هاست های وب محبوب از cPanel استفاده می کنند، بنابراین درک cPanel چیست و چگونه کار می کند به شما کمک می کند تا از میزبانی وب خود بهره بیشتری ببرید.

در این پست، بیشتر در مورد cPanel توضیح می دهیم و سپس به شما نشان می دهیم که چگونه با استفاده از داشبورد cPanel خود برخی از اقدامات کلیدی را انجام دهید.

 

سی پنل چیست و چرا به آن نیاز دارید؟

مشابه وردپرس، cPanel یک رابط کاربری است که یک سیستم پیچیده را برای توسعه دهندگان و کاربران متوسط قابل مدیریت تر می کند.

شما معمولاً با cPanel به عنوان کنترل پنل اصلی برای حساب های میزبانی مشترک مواجه می شوید.

 

cPanel
این نمونه ای از سی پنل InMotion است. این نزدیک به استانداردی است که در همه هاست ها پیدا می کنید، اما برخی چیزها بسته به میزبان شما تغییر می کند.

 

به طور خلاصه، cPanel ناوبری، دکمه‌ها، لینک‌ها و گرافیک‌های مورد نیاز را برای ایجاد میزبانی و مدیریت فایل ارائه می‌دهد.

برخی از مناطقی که می توانید در سی پنل مدیریت کنید عبارتند از:

  1. سازماندهی فایل وب سایت
  2. نصب نرم افزار مانند نصب وردپرس.
  3. ایجاد و مدیریت حساب ایمیل
  4. ایجاد و مدیریت دامنه و ساب دامنه.
  5. جستجو در پایگاه داده، پشتیبان گیری و مدیریت.
  6. مدیریت کاربر.
  7. رمز عبور و امنیت

 

بدون کمک سی پنل، فقط کسانی که دانش فنی پیشرفته دارند می توانند سرور یا وب سایت را مدیریت کنند.

رابط cPanel مرکز کنترل اکثر سرویس های میزبانی مشترک، همراه با برخی از گزینه های مدیریت شده دیگر بوده است. با این حال، هاست های مدیریت شده وردپرس معمولاً رابط های آنلاین خود را ایجاد می کنند.

به طور کلی، سی پنل شکاف بین پیچیدگی و کاربرپسندی را پر می کند. هنوز هم برای بسیاری از افرادی که تازه با میزبانی شروع کرده اند، تا حدودی ترسناک است. با این حال، این یکی از بهترین راه حل ها برای مدیریت فایل های سایت شما بدون نیاز به استخدام توسعه دهنده است.
نحوه دسترسی به سی پنل و ورود به سیستم

فقط در صورتی می توانید cPanel را دریافت کنید که هاست شما از آن استفاده کند.

اگر اینطور است، میزبان شما باید یک لینک مستقیم به شما بدهد که بتوانید برای دسترسی کامل به آن وارد شوید. به عنوان مثال، در اینجا نحوه عملکرد آن در InMotion Hosting است.

اگر نمی توانید پیوند را پیدا کنید، در اینجا چه کاری باید انجام دهید:

  1. به مرورگر خود بروید و مکان نما را در نوار آدرس قرار دهید.
  2. آدرس سایت خود را تایپ کنید
  3. اگر سایت شما با http شروع می شود، :2082 را به انتها اضافه کنید، مانند این: http://www.examplesite.com:2082.
  4. اگر سایت شما با https شروع می شود، :2083 را مانند این اضافه کنید: https://www.examplesite.com:2083.

با استفاده از نام کاربری و رمز عبور ارائه شده توسط هاست خود وارد شوید. اکثر میزبان‌ها این اعتبارنامه‌ها را در یک ایمیل خوش‌آمدگویی ارسال می‌کنند – اگر نتوانید آنها را پیدا کنید، می‌توانید با پشتیبانی میزبان خود تماس بگیرید.

 

سی پنل چیست؟ ویژگی ها و بخش های کلیدی

داشبورد cPanel بسته به میزبان متفاوت به نظر می رسد. این به دلیل نام تجاری میزبان و روشی است که آن شرکت تصمیم گرفت سی پنل را سازماندهی کند. بنابراین، مشتریان Bluehost در مقایسه با کسانی که میزبان InMotion هستند، عناصر متفاوتی را مشاهده خواهند کرد.

با این حال، بخش‌ها و ویژگی‌های cPanel اولیه در همه میزبان‌هایی که از آن استفاده می‌کنند یکسان باقی می‌مانند.

 

نصب وردپرس از سی پنل

اکثر هاست ها یک ابزار نصب نرم افزار در سی پنل به شما می دهند که نصب وردپرس (یا سایر سیستم های مدیریت محتوای متن باز مانند دروپال یا جوملا) را آسان می کند.

معمولاً می‌توانید ابزار نصب وردپرس را در بخشی به نام «Scripts» یا «App Installers» پیدا کنید.

 

نصب وردپرس از سی پنل

 

هر هاست متفاوت است، اما فرآیند نصب وردپرس به طور کلی یکسان است. با ایجاد اطلاعات ورود به وردپرس، مراحل روی صفحه را طی کنید. پس از آن، یک URL برای ورود به داشبورد وردپرس به شما نشان داده می شود.

 

نصب وردپرس از سی پنل 2

 

 

مدیریت دامنه در سی پنل

cPanel همچنین به شما امکان می دهد تمام دامنه ها و زیر دامنه های مرتبط با حساب میزبانی خود را مدیریت کنید.

بخش Domains را بیابید تا همه چیز را از دامنه های افزودنی گرفته تا تغییر مسیرها مدیریت کنید.

 

مدیریت دامنه در سی پنل

 

دکمه های اصلی برای مدیریت شامل موارد زیر است:

  • دامنه ها – یک دامنه جدید برای یک سایت وردپرس تازه نصب شده اضافه کنید.
  • Addon Domains – دامنه های اضافی ایجاد کنید که یا پارک می کنید یا در سایت های دیگر ادغام می کنید.
  • نام مستعار – اینجا جایی است که می توانید نام دامنه های دیگر را به دامنه اصلی خود پیوند دهید. موارد اضافی به عنوان “نام مستعار” عمل می کنند، جایی که سایت در همه دامنه هایی که شما مشخص کرده اید در دسترس است.
  • تغییر مسیرها – URL های خاصی را بگیرید و به آدرس های دیگر ارسال کنید.
  • زیر دامنه ها – به جای خرید و مدیریت یک دامنه کاملا جدید، زیربخش هایی از سایت خود ایجاد کنید. نمونه ای از این می تواند store.example.com باشد.

مدیریت ایمیل در سی پنل

ایمیل های تجاری ظاهری حرفه ای ارائه می دهند، جایی که نام دامنه خود را می گیرید و با چیزی مانند joe@exampledomain.com به آدرس ایمیل خود اضافه می کنید.

داشبورد cPanel شامل یک بخش ایمیل برای افزودن و نگهداری این آدرس‌های ایمیل است.

 

مدیریت ایمیل در سی پنل

 

همانطور که می بینید، چندین گزینه در نسخه cPanel که من در اسکرین شات دارم نشان داده شده است. برخی از آنها عبارتند از:

  • حسابهای ایمیل.
  • پاسخگویان خودکار
  • فورواردرها
  • مسیریابی ایمیل
  • فیلترهای اسپم

مهمترین قسمت پیوند حساب های ایمیل است.

اینجا جایی است که آدرس های ایمیل کسب و کار خود را اضافه و مدیریت می کنید.

شما از قبل مالک دامنه ای هستید که به این سی پنل متصل است، بنابراین برای ایجاد ایمیل برای کسب و کار خود، روی دکمه حساب های ایمیل کلیک کنید.

 

مدیریت ایمیل در سی پنل

 

دکمه Create را انتخاب کنید، سپس یک نام کاربری برای آدرس ایمیل خود تایپ کنید. همچنین می توانید تنظیماتی مانند رمز عبور، فضای ذخیره سازی و ایجاد پوشه را تنظیم کنید.

مدیریت فایل در سی پنل

بخش Files سی پنل شامل تمام فایل های وب سایتی است که عملکرد وب سایت شما را انجام می دهند. فایل های وردپرس شامل پوشه هایی برای تم ها، افزونه وردپرس، رسانه ها و بسیاری موارد دیگر است.

فایل‌های وردپرس شما در سرور میزبان ذخیره می‌شوند، بنابراین دلیل اصلی نیاز شما به هاست در وهله اول این است.

داشبورد cPanel دارای ویژگی هایی برای مشاهده این فایل ها، تهیه نسخه پشتیبان از آنها و تغییر کلی آنها است.

برای دسترسی به فایل های سایت خود به قسمت Files رفته و سپس روی File Manager کلیک کنید.

 

مدیریت فایل در سی پنل

 

در اینجا، cPanel به شما امکان می‌دهد فایل‌ها و پوشه‌هایی را اضافه کنید و فایل‌هایی را که ممکن است گم شده‌اند آپلود کنید. به عنوان مثال، می توانید یک فایل تم را به جای داشبورد وردپرس در اینجا آپلود کنید.

 

cPanel 5

 

همچنین می توانید از بخش Files برای یافتن جزئیات اتصال از طریق FTP، بررسی میزان استفاده از دیسک و موارد دیگر استفاده کنید.

بسیاری از هاست ها ابزارهای پشتیبان فایل را نیز ارائه می دهند. این برای هاست‌ها رایج‌تر می‌شود، بنابراین اینجاست که می‌توانید برنامه‌ریزی کنید که هر چند وقت یک‌بار می‌خواهید نسخه‌های پشتیبان را اجرا کنید و فایل‌های بازیابی را در صورت بروز مشکل در سایت خود، مکان‌یابی کنید.

مدیریت پایگاه داده در سی پنل

اکثر کاربران میزبان هرگز پایگاه داده خود را لمس نمی کنند، اما حداقل ایده خوبی است که بدانید در صورت نیاز به تغییر چیزی، یا اگر به انتقال پایگاه داده نیاز دارید، آنها کجا هستند.

در ابتدایی ترین حالت، یک پایگاه داده وب سایت داده ها را ذخیره می کند.

داده ها می توانند هر چیزی باشند، از کاربران گرفته تا اطلاعات محصول تجارت الکترونیک. همه اینها در یک لیست بزرگ ثبت شده است و داده ها را سازماندهی می کند تا وب سایت شما بتواند در هر زمان به آن ارجاع دهد.

 

مدیریت پایگاه داده در سی پنل

 

این احتمال وجود دارد که هرگز هیچ یک از این دکمه ها را لمس نکنید. با این حال، رایج ترین گزینه های مورد استفاده شامل phpMyAdmin و پایگاه داده MySQL است.

 

مدیریت پایگاه داده در سی پنل 2

 

شما می توانید یک پایگاه داده کاملا جدید در این قسمت ها ایجاد کنید و دیتابیس هایی که در حال حاضر در فایل های سایت خود فعال هستند را مشاهده کنید. اگر نیاز به ایجاد یک پایگاه داده جدید یا تغییر پایگاه داده قدیمی باشد، اغلب می توانید با تیم پشتیبانی میزبان خود صحبت کنید.

سوالات متداول سی پنل

سی پنل چیست و چرا مهم است؟

cPanel مهم است زیرا به شما امکان می دهد بدون نیاز به دانش فنی به بسیاری از ویژگی ها و تنظیمات میزبانی دسترسی داشته باشید. cPanel به کاربران غیر آگاه اجازه می دهد تا وب سایت ها، دامنه ها، ایمیل ها و سایر جنبه های حساب میزبانی خود را مدیریت کنند.

آیا سی پنل برای میزبانی وب سایت وردپرس ضروری است؟

خیر، سی پنل برای میزبانی وب سایت یا وب سایت وردپرس شما ضروری نیست، اگرچه سی پنل توصیه می شود، زیرا ویژگی های زیادی را ارائه می دهد که مدیریت وب سایت را ساده می کند.

چرا به هاست سی پنل نیاز دارم؟

cPanel به صاحبان وب سایت کمک می کند تا با استفاده از یک رابط کاربر پسند و اجتناب از استفاده از خط فرمان، از جزئیات فنی پیچیده مراقبت کنند. انتخاب میزبانی cPanel دسترسی شما به مدیریت فایل، نصب نرم افزار، راه اندازی ایمیل، سخت شدن امنیت و بسیاری موارد دیگر را تضمین می کند.

بهترین جایگزین برای سی پنل چیست؟

جایگزین های زیادی برای سی پنل وجود دارد که بسیار بصری هستند و عملکردهای مشابهی را ارائه می دهند. محبوب ترین انتخاب بعد از cPanel، Plesk است. برخی از ارائه دهندگان هاست به شما اجازه می دهند Plesk، cPanel یا هر کنترل پنل دیگری را برای مدیریت سرورهای خود انتخاب کنید.

کدام هاست سی پنل را شامل می شود؟

همه هاست ها cPanel را به عنوان بخشی از برنامه های خود ارائه نمی دهند. مگر اینکه نیاز به دسترسی مستقیم به سرور خود داشته باشید، انتخاب یک ارائه دهنده میزبانی cPanel به شما کمک می کند تا کارهای پیکربندی اولیه را آسان تر انجام دهید، وب سایت خود را سریعتر راه اندازی کنید و در زمان و هزینه شما صرفه جویی کنید.

چه چیز دیگری باید در مورد سی پنل بدانید؟

داشبورد cPanel به گونه ای طراحی شده است که میزبانی وب سایت را برای کاربر معمولی مطلوب تر کند. این می تواند برای افزودن ایمیل های خود، تهیه نسخه پشتیبان و بررسی فایل ها مفید باشد.

اکثر هاست های ارزان قیمت وب سایت از داشبورد سی پنل استفاده می کنند، بنابراین احتمالاً زمانی که به تازگی وب سایت خود را شروع کرده اید با آن مواجه خواهید شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *